Prezentare Elevi Profesori Părinţi Inscriere invatamant primar Legislatie
 
Cautare
 

DISEMINARE ÎNTALNIRE PROIECT COMENIUS MULTILATERAL SPANIA


 

     Denumirea proiectului este “Natural, Cultural and Historical Heritage” și se deruleaza in perioada 2011-2013.Partenerul din Romania in acest proiect este Scoala cu clasele I-VIII “Anton Pann”, Rm.Valcea,Valcea.

     In perioada 11-15 iunie 2012 , in Spania, a avut loc cea de-a treia intalnire comuna  avand ca scop stabilirea viitorului curs optional din acest proiect, optional ce va fi implementat in fiecare scoala partenera, prezentarea materialelor cu teme naturale, culturale si istorice din fiecare tara, prezentarea sistemului educational spaniol precum si participarea la diverse ateliere de lucru.

    Au participat profesori si reprezentanti legali ai tuturor celor sapte institutii inscrise in proiect: Turcia, Spania, Italia , Polonia, Letonia, Bulgaria si Romania. Din Romania au participat : 4 profesori: Burlan Adrian(profesor de matematica si directorul scolii), Poenaru Georgiana(profesor de educatie plastica), Moldovan Cristina(profesor de limba engleza) si  Chirita Catalina (profesor de limba si literatura romana).

     In prima zi , luni 11 iunie 2012, am avut prima intalnire de lucru, intalnire ce a avut loc in cadrul hotelului ,,Barrameda” din Sanlucar, Spania. In aceeasi zi am vizitat locurile istorice din orasul Sanlucar de Barrameda ( Piata Cabildo si Coasta de Belen)precum si frumusetile naturale ale acestui oras din sudul Spaniei. A urmat primirea oficiala din partea reprezentantilor legali ai primariei si prefecturii din Sanlucar. Spre sfarsitul zilei am vizitat muzeul de vinuri ,,Barbadillo” si plaja Chipiona.

        

      In a doua zi , marti 12 iunie 2012, s-a discutat despre  materialul didactic si metodele necesare pentru implementarea unui curs optional extras din obiectivele proiectului, curs ce va implementat in fiecare scoala partenera. Vizitarea orasului Cadiz, cel mai vechi oras din Europa.

S-au vizitat locuri importante din punct de vedere natural si istoric din orasul Cadiz.

      In a treia zi , miercuri 13 iunie 2012, am vizitat scoala gimnaziala ,, I.E.S. Donana” din Sanlucar, unde ni s-a prezentat pe larg sistemul educational spaniol precum si diversele probleme cu care se confrunta echipa de management a acestei scoli.

     Au fost prezentate materiale power-point continuand teme despre locuri naturale,culturale si istorice din fiecare tara partenera.

     Dupa vizitarea scolii a urmat un spectacol artistic oferit de elevii si profesorii din aceasta scoala, spectacol ce a evidentiat traditiile si obiceiurile care inca sunt respectate si urmate in aceasta zona din Spania.

      In decursul  aceleiasi zile am vizitat celebra ,,Casa del Toros” din Sanlucar, unde am avut ocazia sa urmarim modul in  care se antreneaza toreadorii pentru luptele cu taurii.

      In a patra zi, joi 14 iunie 2012, am vizitat Parcul National ,, Donana” , unul dintre cele mai importante parcuri naturale din Spania. Parcul este renumit pentru varietatea de specii de pasari si pesti si a fost inscris pe lista Patrimoniului UNESCO in anul 1994.

      In a cincea zi,vineri 15 iunie 2012 a avut loc o intalnire de lucru in cadrul careia s-au stabilit activitatile ce urmeaza a fi desfasurate de catre fiecare tara partenera.

      Seara, într-un cadru festiv, au fost înmânate certificatele care atestă participarea fiecărei ţări la a patra  întâlnire de lucru din cadrul proiectului ,, Moştenire naturală, culturală şi istorică”.

       Cea de-a patra intalnire comuna din acest prim an va avea loc in luna septembrie, in Letonia.

                                                                Adrian Burlan, coordonator proiect.

 Actualizat in - 22.10.2013, la ora 09:38.
Trafic
Vizitatori: 444888, online: 2

 

 
 a
Copyright © 2011 Şcoala Anton Pann, Rm. Vâlcea. Design realizat de SOBIS Solutions.