Prezentare Elevi Profesori Părinţi Inscriere invatamant primar Legislatie
 
Cautare
 

          

 

DISEMINARE INTALNIRE PROIECT COMENIUS MULTILATERAL TURCIA

 

 

     Denumirea proiectului este “Natural, Cultural and Historical Heritage” si se deruleaza in perioada 2011-2012.Partenerul din Romania in acest proiect este Scoala cu clasele I-VIII “Anton Pann”, Rm.Valcea,Valcea.

     In perioada 26-30 martie 2012 , in Turcia, a avut loc cea de-a treia intalnire comuna  avand ca scop stabilirea viitorului curs optional din acest proiect, optional ce va fi implementat in fiecare scoala partenera, prezentarea materialelor cu teme naturale, culturale si istorice din fiecare tara, prezentarea sistemului educational turc precum si participarea la diverse ateliere de lucru.

    Au participat profesori, elevi si reprezentanti legali ai tuturor celor sapte institutii inscrise in proiect: Turcia, Spania, Italia , Polonia, Letonia, Bulgaria si Romania. Din Romania au participat : 5 profesori: Burlan Adrian(profesor de matematica si directorul scolii), Matei Bogdan(profesor de educatie fizica si sport), Moldovan Cristina(profesor de limba engleza), Poenaru Georgiana(profesor de educatie plastica) si Diaconu Silvia(bibliotecar) si 5 elevi: Ciuca Mihaela  clasa a VI-a A), Patru Mihaela ( clasa a VII-a B), Popa Andreea Alina ( clasa a VIII-a A), Nutu Beatrice si Dugulan Malina ( eleve clasa a VIII-a C).

     In prima zi , luni-26 martie 2012, am vizitat scoala din Domanic, unde ni s-a prezentat pe larg sistemul educational turc, elevii turci au interactionat cu elevii parteneri din celelalte tari, prezenti la aceasta intalnire.

     Dupa vizitarea scolii a urmat un spectacol artistic oferit de elevii si profesorii din aceasta scoala, spectacol ce a evidentiat traditiile si obiceiurile care inca sunt respectate si urmate in aceasta zona din Turcia.

     A urmat primirea oficiala din partea reprezentantilor legali ai primariei si prefecturii din Domanic care ne-au prezentat pe scurt sistemul educational turc.

A urmat un spectacol de dans si costume traditionale prezentat de copiii turci.

    Au fost prezentate materiale power-point continuand teme despre locuri naturale,culturale si istorice din fiecare tara partenera.

 

      In a doua zi , marti-27 martie 2012, s-a discutat despre  materialul didactic si metodele necesare pentru implementarea unui curs optional extras din obiectivele proiectului, curs ce va implementat in fiecare scoala partenera.

S-au vizitat locuri importante din punct de vedere natural si istoric din Cavdarhisar-Kutahya.

      Spre sfarsitul zilei am vizitat un orfelinat pentru a oferi mici cadouri confectionate de elevii din fiecare scoala partenera.

 

      In a treia zi , miercuri-28 martie 2012, am participat la atelierul de lucru ce a cuprins tehnici de folosire a programului movie maker, tehnici necesare in procesarea informatiilor pe baza carora se vor alcatui urmatoarele documentare stipulate in obiectivele proiectului.

      In decursul  aceleiasi zile s-a organizat o excursie in orasul Bursa, unde am vizitat Muzeul Kent si frumusetile naturale , culturale si istorice ale acestui oras.

 

      In a patra zi, joi-29 martie 2012, am vizitat scoala Cukurca- Domanic, dupa care s-au plantat pomi in Domanic, actiune ce a favorizat consolidarea echipei de proiect, cunoasterea mai indeaproape a elevilor si profesorilor din echipa internationala cu elevii si profesorii din Turcia dar si interactiunea  directa cu frumusetile naturale locale.

 

      In a cincea zi,vineri-30 martie 2012- a avut loc un atelier de lucru cu scopul evaluarii unui chestionar privind activitatile si intalnirile de pana acum.

 

      Seara, într-un cadru festiv, au fost înmânate certificatele care atestă participarea fiecărei ţări la a treia  întâlnire de lucru din cadrul proiectului ,, Moştenire naturală, culturală şi istorică”.

 

       În timpul primului an, participanţii vor lucra asupra următoarelor teme; fundal istoric, arhitectura şi locuitorii acestor locuri, frumuseţi naturale şi viata incluzând schimbări şi diferenţe culturale.

       Domeniile de lucru în timpul celui de-al doilea an vor include teme precum: Mituri şi Legende ale locurilor istorice şi mediul înconjurător.

       Toate rezultatele vor fi transmise, comparate şi evaluate, şi in final documentate într-o carte, pe Cd-uri sau Dvd-uri şi pe site-ul fiecărei şcoli.

       Cea de-a patra intalnire comuna din acest prim an va avea loc in luna iunie, in Spania.

                                                                Adrian Burlan, coordonator proiect.

 Actualizat in - 22.10.2013, la ora 09:22.
Trafic
Vizitatori: 444895, online: 5

 

 
 a
Copyright © 2011 Şcoala Anton Pann, Rm. Vâlcea. Design realizat de SOBIS Solutions.